Waarom wij Sonett en Etamine du Lys verkopen

SchoonSop.nl heeft Sonett en Etamine du Lys geslecteerd als belangrijkste merken in het assortiment. Wij selecteren onze schoonmaak- en wasmiddelen op basis van (natuurlijke) ingrediënten, de kom-af en de schoonmaakkwaliteit. We geven graag een toelichting waarom Sonett en Etamine Du Lys zijn geselecteerd.

Goed voor mens en natuur

Wij verkopen alleen producten die goed zijn voor mens en natuur. Daarom verkopen we producten die gemaakt zijn met grondstoffen afkomstig uit de biologische landbouw en letten we bij de keuzes die we maken onder andere op de volgende punten:

  • Milieu en energie worden gespaard.
  • De allerbeste kwaliteit.
  • Voor iedereen een eerlijke prijs.
  • Goed werkgeverschap.
  • Natuurlijke of biologische oorsprong.

Sonnet en Etamine du Lys

De producenten van Sonett en Etamine du Lys kiezen ervoor om alleen schoonmaak- en wasmiddelen te maken, die het milieu zo min mogelijk aantasten. Maar waarbij ook de teelt van de  grondstoffen een bijdrage levert aan het behoud en het herstel van een vruchtbare aarde. Ook bij het productieproces wordt rekening gehouden met de natuur  De schoonmaakproducten zijn heel geconcentreerd en daardoor vriendelijk voor het milieu en je portemonnee.

Neem bijvoorbeeld Etamine du Lys. In Nederland is Etamine du Lys nog een nieuw en onbekend merk, maar in Frankrijk is het het belangrijkste merk in duurzame schoonmaakmiddelen. Alle ingrediënten komen uit de natuur en dragen het Ecocert-label.. Alle producten zijn dierproefvrij (zowel het eindproduct als de grondstoffen) en maar liefst 95% van de gebruikte grondstoffen komt uit Frankrijk.

En ook Sonett heeft een aantal kernwaarden die dicht bij ons staan. Sonett is al sinds 1977 producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen en werkt volgens een antroposofische visie. Dat uit zich bijvoorbeeld in de keuze van de grondstoffen (waar mogelijk biologisch) en de manier van energie-opwekking voor het productieproces. Ze werken ook met mensen met een verstandelijke beperking. Sonett is een zelfstandig bedrijf en heeft als uitgangspunt om middelen voor wassen en reinigen te maken, die het water respecteren als drager van het leven.

De middelen komen bovendien uit diverse tests als beste uit de bus. Zo heeft de allesreiniger en ontvetter met munt van Etamine du Lys een award ontvangen voor “Best ecolological product 2014”. Deze award is toegekend door een jury van 100 consumenten. Ook Sonett scoort in een groot aantal (inter)nationale reviews erg goed, waaronder bij het Nederlandse VARA TV-programma GroenLicht.

Waarom geen Ecover

We krijgen regelmatig de vraag waarom wij geen Ecover verkopen. Sonett en Etamine du Lys hebben Ecover ruimschoots ingehaald op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zo is begin 2000 het Ecogarantie-keurmerk opgericht om de wildgroei aan claims van groene wasmiddelen tegen te gaan en om controleerbare scherpe normen te kunnen hanteren. Ecover was ook betrokken bij het opstellen van deze normen, maar haakte af omdat ze zich niet konden vinden in de verdergaande eisen voor het gebruik van natuurlijke ingrediënten en deproductietechnieken die bij het keurmerk horen.

Doorslaggevend bij onze keuze om alleen nog met Sonett en Etamine du Lys samen te werken, zijn de vergevorderde plannen van Ecover om gebruik te gaan maken van een algenolie die gemaakt is via synthetische biologie (genetische manupilatie.) De grondstof daarvoor is afkomstig uit het amazonewoud en leidt tot ontbossing. Ecover maakt bovendien maar in beperkte mate gebruik van biologische grondstoffen. De producten van Ecover bevatten voor een deel synthetische parfums en petrochemische wasactieve stoffen Daarnaast blijft de vraag hoe natuurlijk het productieproces is van de enzymen die Ecover gebruikt. Ook hebben enzymen als nadeel dat deze als rest achterblijven in kleding en schadelijk kunnen zijn voor de huid. Door mogelijke aantasting van het huidvet en huideiwit kunnen allergische reacties ontstaan.

Productvernieuwing

De zoektocht naar de beste ecologische schoonmaak- en wasmiddelen zijn we nog maar een jaar geleden gestart, maar gaat altijd door. Mis jij een product in ons assortiment of wil je meer weten over onze producten? Je kunt het lezen op onze webshop en we horen graag wat jij belangrijk vindt! Laat het ons weten via de mail of plaats een berichtje op Facebook. mail, post, telefoon of Facebook.