Je matras schoonmaken doe je zo

Een matras is een voorwerp dat iedere dag gebruikt wordt, maar je matras schoonmaken doe je waarschijnlijk veel te weinig. Het is belangrijk om dit toch regelmatig te gaan doen, het is natuurlijk wel je slaapplek. Hieronder vindt je manieren hoe je jouw matras schoon kan maken. Je je schoonmaakklusjes ook uitbesteden aan Ambiance schoonmaakdiensten.

Regelmatig je matras schoonmaken

Het is niet zo dat als je nu je matras schoonmaakt dat je dit nooit meer hoeft te doen, het is het beste om dit elk jaar een keer te doen. Hiermee voorkom je dat je matras vies en stoffig wordt. Sommige matrassen hebben een soort hoes waar de vulling van het matras zit, dit kan je er minimaal een keer per jaar los halen en in de wasmachine doen. Ondertussen kan je de vulling van het matras laten luchten. Heb je een vlek in je matras zitten hoef je niet perse met heel je matras naar de stomerij te gaan of zelfs een nieuw matras te kopen, dit is niet nodig. Maak een sopje met warm water en wat baking soda. Dep of spray dit vervolgens over de vlek en laat het even intrekken. Heb je het laten intrekken dan kan je er wat water op aanbrengen, dep dit vervolgens droog met een doek. Het is niet zo dat de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt maar de vlek zal zeker minder worden.

Je matras een opfrisbeurt geven

Een vies matras komt vaker voor bij kinderen, een ongelukje gebeurt nou eenmaal nu en dan. Ook voor zulke ongelukjes kan je zelf een schoonmaakmiddel maken. Je kan zelf een theedoek natmaken met warm water, belangrijk is wel dat je deze goed uitknijpt. Doe een klein beetje azijn op de natte handdoek en dep hiermee op de plek van het ongelukje. Laat dit even zitten en dep vervolgens met een natte doek doek op de plek. De vlek en de geur zullen nu verdwenen zijn. Wil je urine plekken tegen gaan kan je ook een molton om je matras heen doen, deze zijn ook in een waterdichte versie verkrijgbaar.  Is er geen vlek te zien dan kan je ook ervoor kiezen om het hele matras een opfrisbeurt te geven, dit doe je gemakkelijk zelf. Strooi wat korrels soda over je matras heen en ga hier vervolgens met een schone borstel overheen. Zo zorg je dat de soda in het matras is geborsteld. Het beste is om dit een paar uur zo te laten liggen zodat je vervolgens het matras buiten goed uit kan kloppen. De laatste restjes kan je verwijderen met een stofzuiger.