Het verhaal achter schoonsop

Een proefpakketje met ecologisch wasmiddel, daar begon het mee. En zo kwamen we er achter dat er goede alternatieven zijn voor de  milieu belastende schoonmaak- en wasmiddelen! Dat de traditionele schoonmaak- en wasmiddelen vaak ingrediënten van niet-natuurlijke afkomst bevatten, synthetisch van oorsprong zijn en daardoor ook slecht afbreekbaar door de natuur, was eigenlijk niks nieuws onder de zon. Naast onze aandacht voor het milieu merkten we ook dat onze huid steeds sterker ging reageren (droge huid), na gebruik van bepaalde chemische wasmiddelen en wasverzachter.

Dat er alternatieve schoonmaak- en wasmiddelen te koop zijn, die gemaakt zijn van grondstoffen van biologische oorsprong, waarbij de productie zo milieuvriendelijk mogelijk gebeurd en het middel vele malen minder schadelijk is voor de natuur, was dan ook een welkom nieuwtje voor ons.

Een zoektocht op het internet maakte al snel inzichtelijk dat het niet gemakkelijk was om de juiste ecologische producten te vinden. Hier en daar werd wel een los product aangeboden maar nergens was er een winkel die gespecialiseerd was in ecologisch schoonmaken en wassen. Daarom hebben we besloten ons volledig te gaan richten op ecologisch schoonmaken en wassen. Zo weten wij dat we zelf de juiste producten gebruiken en hopen we ook andere mensen enthousiast te maken voor milieuvriendelijker schoonmaken en wassen.

 

Missie & visie

SchoonSop staat voor een schoon huis en een schone was met respect voor de natuur. In onze webshop verkopen we ecologische schoonmaak- en wasmiddelen die veilig voor natuur en gezondheid zijn, zonder daarbij aan schoonmaakkracht in te leveren. Op deze manier dragen wij (samen met u) bij aan een betere leefomgeving, een schonere aarde en het voortbestaan van toekomstige generaties.

Belangrijk uitgangspunt voor ons is dat je met de schoonmaak- en wasmiddelen in ons assortiment niet inlevert aan schoonmaakkracht, maar wel het milieu spaart. Je draagt bij aan een gezonde toekomst van de aarde en de toekomstige generaties. De middelen die Schoon Sop verkoopt zijn even doeltreffend als de chemische producten. Ze doen waarvoor ze bedoeld zijn: een schoon huis, een schone was en een schonere natuur.